Visie

Massage vanuit de holistische visie; aandacht voor lichaam èn geest

VisieMassage is gezond en gewoon ontzettend fijn. Het stimuleert de aanmaak van endorfine en oxytocine in het lichaam. Deze stoffen verminderen stress en stimuleren het geluksgevoel. Daarnaast heeft massage een onmiskenbaar effect op de doorstroming in ons lichaam. De bloedsomloop wordt bevorderd en gestimuleerd. Afvalstoffen worden versneld afgevoerd. De verkleving van weefsels ten opzichte van elkaar wordt opgelost en spieren gaan soepeler werken.

VisieOpgeleid als holistisch masseur beschouw ik de mens als één geheel; lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op het andere. Een massage heeft in de holistische visie niet enkel een werking op het fysieke vlak maar kan een heilzame werking hebben op lichaam èn geest. Massage brengt de aandacht namelijk weer naar het lichaam. Hierdoor ‘komen we uit ons hoofd’, maken contact met ons lijf en ervaren wat daar te voelen is. Het kenmerk van een holistische benadering is, om met aandacht en zonder oordeel, aanwezig te zijn bij dit gevoel. Dit kan inzichten geven die verhelderend en ondersteunend werken in ons dagelijks bestaan.

Natuurlijk is het ook prima om massage te zien als een optimale manier om te ontspannen. Om preventief te gebruiken zodat problemen als stress en overbelasting voorkomen worden. Om vermoeide en/of pijnlijke spieren aandacht te geven of om uzelf eens te verwennen!